Pokušaj državnog udara

Sarajevo

Međunarodna zajednico, ovo je ključni momenat. Za nas. Za vas.

Dodik i Vučić su se prepali sankcija. Promjena retorike je očigledna. Uključili su i Orbana da im pomogne da se sankcije zaustave.

Tako je to uvijek. Diktatori su vukovi dok im se niko ne suprotstavlja. Na prvi znak opasnosti, povlače se u jazbine i navuku jagnjeće krzno.

Crvena crta je pregažena. Pokušaj državnog udara je jasan. Ako Međunarodna zajednica sada odustane od sankcija, misleći da su stvari pod kontrolom, onda će za par godina biti suočena sa većim problemom u svojim kućama.

Dodik, Vučić, Milanović, Orban i Morawiecki nisu naznaka crnih dana za Bosnu i Hercegovinu, nego za Evropu i cijeli svijet.

Oni ne donose ljudske vrijednosti na kojima su istinske demokratije zasnovane. Oni donose tiraniju, podjele, torove i povratak u srednji vijek.

Što se mene tiče, svi su oni spremni za sankcije. I to dobre sankcije, da im se glava od njih zavrti.

I ne samo oni, nego i države koje predstavljaju.

Za dobrobit i bolju budućnost građana tih država.

I da ne zaboravim. Sankcije nisu dovoljne. Unutarnja snaga je također potrebna da se Međunarodnoj zajednici pokaže da politička alternativa postoji.

Građanske snage ove države, pokažite zrelost i izađite na izbore koordinirano sa jednim programom, jednim obećanjem i jednim ciljem.

Pokažimo da smo spremni za Evropu. Onako istinski.