Milanović polupao lončiće

Veliki je izazov zdravom razumu upratiti putanju misli Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske.

Definitivno, riječ je o političkom konvertitu koji se u procesu prelaska sa lijevog, na krajnje desni politički spektar, negdje izgubio.

A, da proces lutanja nije dovršen, Milanović nas je podsjetio i juče.

Nekada je govorio kako je „proslava dana RS-a najgori mogući izabrani datum, nakon kojeg su uslijedili grozni zločini i da slaviti to kao 'sveto začeće' jedne paradržave, nije politički pametno“. Čak je dodao da je „RS trebalo vojno uništiti“.

Danas je izigravao glasnogovornika Milorada Bosanca, na način da bi mu i sam Vučić pozavidio. Kaže da bi svakoga ko bi u Vijeću EU glasao za uvođenje sankcija dotičnom Bosancu, nazvao izdajnikom.

Neko bi rekao da se radi o podvojenoj ličnosti. Meni se čini da se radi o čovjeku koji pokušava opravdati saradnju HDZ-a i Milorada Bosanca Hrvatima u Bosni i Hercegovini, a s druge strane, ne izazvati ljutnju tih istih Hrvata koji su etnički očišćeni iz entiteta RS. Čovjeku bez ideologije i etike.

Međutim, činjenica da Zoran Milanović ne poštuje moralne ni ideološke vrijednosti i da mu očito nije jasna ni vlastita ideologija, nije opravdanje i ne daje mu za pravo rigidno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, na način kako to nijedan predsjednik HDZ-a do sada nije činio. Hoće Zoran biti većim Hrvatom od Tuđmana.

Gospodine Milanoviću, svoje frustracije i nacionalističke težnje liječite negdje drugo, ne na Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/milanovic-ako-neko-iz-hrvatske-glasa-za-sankcije-dodiku-za-mene-je-izdajnik/220125094