Podrška dr. Hadžikadiću i na javnoj tribini u Banjoj Luci

Promjene su moguće samo ako zajedno svi damo svoj doprinos

Danas je u Banjoj Luci održana javna tribina čiji gost je bio prof.dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Okupljenim građanima i građankama koji su došli u velikom broju, dr. Hadžikadić je kroz otvoren, neposredan i na momente emotivan dijalog objasnio razloge svog političkog angažmana, te predstavio svoj politički program i kako ga planira realizirati iz pozicije izabranog člana Predsjedništva BiH.

"Promjene su moguće samo ako zajedno svi damo svoj doprinos", istakao je dr. Hadžikadić, te posebno izrazio zadovoljstvo što je u publici osjetio buđenje nade i pozitivog pristupa rješavanju problema bh. političke realnosti. U tom smislu najviše se razgovaralo o prevazilaženju etno-nacionalističkih podjela, te stvaranju pozitivnog ambijenta za investicije u našu zemlju, te razvoj tehnologija koje mladima garantuju izvjesniju budućnost.

Kao rođeni Banjalučanin, dr. Hadžikadić nije mogao sakriti radost zbog susreta sa prijateljima iz mladosti, koji su došli da čuju i podrže njegove nove, svježe i drugačije političke ideje. "Poseban je doživljaj vratiti se u rodni grad na pragu novih životnih prilika i podsjetiti se, kroz tople ljudske susrete da među nama nema toliko razlika koliko nas žele ubijediti i da svi u ovoj zemlji želimo samo život dostojan čovjeka. Raduje me jer sam i u rodnom gradu dobio nedvosmislenu podršku u svojoj kandidaturi za člana Predsjedništva naše zemlje!", zaključio je dr. Hadžikadić.

Nakon Tuzle i Banja Luke, dr. Hadžikadić u nedjelju, 11.3.2018. gost je Kruga 99 u Sarajevu.