Dr. Hadžikadić naredne sedmice u posjeti Tuzli i Banja Luci

Druženje sa mladim ljudima te zvaničnicima domaćih i međunarodnih institucija

Tokom naredne sedmice prof.dr. Mirsad Hadžikadić, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka, posjetit će nekoliko bosanskohercegovačkih gradova, te se susresti sa domaćim i međunarodnim zvaničnicima.

Također, održat će predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u Tuzli, nakon kojeg će biti upriličena i javna tribina u Tuzli i Banjoj Luci, kako bi govorio o svojoj političkoj platformi, te predstojećim izborima u našoj zemlji. Ove aktivnosti bit će prilika da se građani i građanke BiH direktno susretnu sa dr. Hadžikadićem, te bliže upoznaju sa njegovim političkim i profesionalnim djelovanjem.

"Raduju me predstojeći susreti tokom kojih ću imati priliku družiti se kako s mladim, obrazovanim ljudima, tako i sa zvaničnicima domaćih i međunarodnih institucija i kroz direktne razgovore približiti im ono što sam najavio kao plaformu svog političkoj djelovanja", istakao je dr. Hadžikadić.

Prema najavama, u utorak, 06. marta u hotelu Tuzla bit će održana javna tribina  u 18 sati, kojoj će ranije tog dana u 12 sati i 15 minuta prethoditi i predavanje studentima Ekonomskog fakulteta. U petak, 09. marta dr. Hadžikadić boravit će u rodnoj Banjoj Luci, te, također, održati javnu tribinu u hotelu Jelena sa početkom u 11 sati.

Osim susreta sa predstavnicima domaćih institucija, dr. Hadžikadić će održati nekoliko bilateralnih susreta sa predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija kako bi razmijenio mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji. "Važno mi je razgovarati sa predstavnicima kako političkih organizacija i institucija, tako i nevladinog sektora i akademske zajednice jer jedino tako možemo bolje razumjeti jedni druge i prepoznati ne samo probleme, nego i naći zajednička rješenja za progres Bosne i Hercegovine na domaćem i međunarodnom planu", zaključio je dr. Hadžikadić.

Rođeni Banjalučanin, sa adresom u Sjedinjenim Američkim Državama, dr. Mirsad Hadžikadić, paralelno sa višedecenijski uspješnom akademskom i profesionalnom karijerom, vrlo posvećeno je učestvovao u osnivanju i radu nekoliko institucija koje su u fokusu svog djelovanja imale promociju države Bosne i Hercegovine. Osnivač i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, dr. Hadžikadić  trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora analitičkih programa iz oblasti Analitike na svim koledžima Univerziteta Sjeverne Karoline u Šarloti. Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote. U centar svakog svog društvenog djelovanja stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.