Saučešće porodicama mučki ubijenih sarajevskih policajaca i podrška policijskim i sigurnosnim agencijama

Davor Vujinović i Adis Šehović poginuli su obavljajući svoju dužnost – štiteći život i imovinu građana

Službenici koji profesionalno i posvećeno štite život i imovinu građana zaslužuju punu pažnju cijelog društva.

Povodom tragičnog događaja koji se desio rano jutros u Sarajevu, prilikom kojeg su na dužnosti mučki ubijeni pripadnici sarajevske policije Adis Šehović i Davor Vujinović, Platforma za progres izražava najiskrenije saosjećanje njihovim porodicama, prijateljima i kolegama. Davor Vujinović i Adis Šehović poginuli su obavljajući svoju dužnost – štiteći život i imovinu građana.

Platforma za progres daje punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i svim sigurnosnim agencijama za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini u preduzimanju svih potrebnih mjera i radnji na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovo krivično djelo. Nadamo se da će počinioci ovog gnusnog krivičnog djela ubistva policajaca što prije biti privedeni pravdi.

Pozivamo nadležne institucije da kontinuirano rade na poboljšanju životnog standarda i radnih uslova pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, jer službenici koji profesionalno i posvećeno štite život i imovinu građana zaslužuju punu pažnju cijelog društva.

Platforma za progres