JAVNA TRIBINA JACKSONVILLE

Bosanskohercegovačka dijaspora uz državu!

Dragi građani u Sjedinjenim Američkim Državama,
sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da će se 24.04.2022. godine u Jacksonville-u održati javna tribina pod nazivom: “Bosanskohercegovačka dijaspora uz državu!”, s početkom u 14:30 EDT.
 
Na tribini će govoriti prof. dr. Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat za člana Predsjedništva BiH. Takođe, prisutnima će se obratiti i Sanjin Bilalagić, predsjednik Državnog odbora Platforme za progres SAD.
 
Lokacija održavanja ovog događaja je: Home2 Suites by Hilton St. Johns Town Ctr., na adresi: 10715 Deerwood Park Blvd, Jacksonville, FL 32256.
 
Ovo je samo jedna u nizu tribina u organizaciji Platforme za progres koje će se u narednom periodu održati u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi.
 
Prvi smo govorili o dijaspori i važnosti njihovog uključivanja u političke i društvene procese. U našoj viziji Bosne i Hercegovine, dijaspora je jedna od 7 regija, a u našim strukturama odlučivanja je zastupljena u mnogim organima i tijelima.
 
Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj i da nam, kroz razgovor, pomognete da shvatimo i dodatne načine kojima ćemo doprinijeti da stanovništvo u domovini i izvan njenih granica radi kao jedno. Jer jedni bez drugih ne možemo.