Dok Čović manipulira, hrvatske porodice se okupljaju na Skype-u

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH

Očiti su nagomilani problemi koji su plod sistemske devastacije u režiji jednoumlja koje se naziva HDZ BiH. Pogotovo u ovoj izbornoj godini su odlučili da talasaju i koče sve procese.

 
 
I danas je HDZ BiH pokušao održati sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je, u suprotnosti svim praksama, nastojao nametnuti temu Izbornog zakona. Plodno tlo za izazivanje straha, već tradicionalno čini Izborni zakon kojim HDZ manipulira, homogenizirajući političku scenu Hrvata, na kojoj su se izgubili svi obrisi nekadašnje opozicije i na kojoj je HDZ izgradio zonu komfora.
 
Državne firme su devastirane i narod je raseljen, dok HDZ-ovi doživotni šerifi suvereno vladaju koristeći se davno provjerenim metodama jednoumnih sistema; strah, zastrašivanje, ucjena, manipulacija.
Dok Čović manipulira, hrvatske porodice se okupljaju na Skype-u.
 
Naravno, o Izbornom zakonu se mora razgovarati, a posebno o njegovim takozvanim “tehničkim aspektima”. To nikako ne može biti na način na koji to radi HDZ, s ciljem produbljivanja neravnopravnosti glasačkog tijela.
 
HDZ-ov pristup je put u daljnju devastaciju države i još teži život svih građana, dok je pristup poštenog izbornog procesa, drugog kruga glasanja i mogućnost vanrednih izbora put u napredak i prosperitet cijele države.