Hadžikadić razgovarao sa američkim zvaničnicima o mogućim investicijama u BiH

Dijaspora

Prethodnih nekoliko dana sam imao priliku sastajati se sa američkim zvaničnicima u državi Utah.

Zajedno sa Sanjinom Bilalagićem i Adisom Alagićem sam razgovarao sa savjetnicima kongresmena Chrisa Stewarta i predstavnikom u parlamentu te savezne države, Jefferson S. Burtonom, kao i sa predstavnicima World Trade Centra u Salt Lake City-u, uključujući i Charlotte Serage, menadžericu za globalne investicije.

Započeli smo razgovore za postizanje političkih i privrednih dogovora, koji mogu voditi do korisnih prijedloga za poboljšanje bezbjednosne situacije u Bosni i Hercegovini, kao i definisanje prioriteta za razvoj privrede Bosne i Hercegovine, poslovne saradnje privrednika Utaha i Bosne i Hercegovine i investicija za Bosnu i Hercegovinu.

Svaki od ovih razgovora mi je pokazao da Bosna i Hercegovina ima otvorena vrata u svijetu i da naše dosadašnje rukovodstvo nije imalo dovoljno mudrosti da iskoristi dobru volju prijatelja naše države da pomognu.

Sve je do nas. Moramo pokazati svijetu da imamo snagu, znanje i mudrost i da ova država može biti prosperitetna i snažna. Kada uradimo što možemo, tek tada imamo pravo očekivati da nam drugi pomognu.