Mladi za profesora

Nakon intervjua na portalu BUKA mladi su se organizovali i žele promjenu

Nakon intervjua na portalu BUKA "Drugačiji kandidat za člana Predsjedništva BiH: Pare mi ne trebaju, imam doktorat i dva magisterija, vodim institut u Americi, predajem na univerzitetu..." mladi su se organizovali i žele promjenu.

Ovo je njihova poruka koju su nam poslali: 


Za kandidata za člana predsjedništva BiH saznali smo prije svega preko BUKA portala koji mladi prate. Ovim putem Vam se zahvaljujemo što aktivno obavještavate nas mlade o trenutnim dešavanjima na našim prostorima. Odmah smo donijeli odluku da ćemo napraviti facebook stranicu “Mladi žele Mir_sad” i podržati dr. Mirsada Hadžikadića. Osim podrške, želimo i da se zahvalimo što se brine o mladima i što uvažava naše ideje i razmišljanja. Velikom brzinom se širi broj pratioca. 

Šta nas je pokrenulo? Pokrenula nas je rečenica, koju nam svakodnevno upućuju roditelji i prijatelji, a to je ona čuvena i poznata rečenica svima mladima: "Iskoristi priliku i bježi odavde što prije". Ali mi ne želimo da napustimo BiH. Šta nas je jos pokrenulo? Pokrenula nas i je sama brzina širenja broja pratioca dr. Mirsada Hadžikadića. U posljednjem mjesecu na društvenim mrežama mladi su toliko stranica, linkova i komentara podijelili o dr. Mirsadu Hadžikadiću. Sve su pozitivni komentari bili! Nevjerovatno za nekoga ko se bavi politikom, zar ne? Svi mladi koji su digli ruke od naše države BiH su uvidjeli da je naš jedini spas još kod Mirsada Hadžikadića. Ako se pitate zašto baš on, pa evo odgovora: dr. Mirsad Hadžikadić ne obećava nerealne stvari, ali istovremeno pokazuje šta se može napraviti bez obzira na komplikacije ili ograničenja koja su nam postavljena. U stanju je priznati kako mu nešto nije poznato- ali da mu nije problem to što mu je nepoznato naučiti. To su odlike visoko inteligentnih ljudi. Znatiželjan je i empatiše sa narodom. Ne bježi od novih ideja i mogućnosti. A ono sto je najvažnije jeste da dr. Mirsad Hadžikadić duboko vjeruje u ono što radi. Vjeruje u nas, nas mlade. Mi znamo da dr. Mirsad Hadžikadić nije materijalista i neće zloupotrijebiti položaj. Duhovno je razvijen i zna da nad nama vlada viša sila. Zato i jeste možda uvijek onako smiren i stabilan, jer razumije vrhovne zakone života. 

Mladi ljudi žele promjene u svakom smislu. Ono sto nama mladima najteže pada jeste stanje poslije završenog fakulteta. Dali smo vremena, izdvojili smo novac koji su nam roditelji zaradili sa svojim malim platama, potrošili smo živce i unišitili sebi zdravlje da bi na kraju završenog fakulteta sjedili u kućama? Propadamo svjesno. Nikoga ne zanimaju naše sposobnost, mogućnosti, talenti, naše ideje. Zanimaju ih samo čiji smo član partije, a ovo ostalo im nije važno. Padamo u depresivna stanja, anksioznost i panični napadi postaju novi trendovi u kojem izgleda moramo pasti. Kako da doprinesemo mi mladi ovoj državi kada ih ne zanimamo? Kažu: "na mladima je budućnost", a niko nas godinama ništa ne pita. Zaposleni su oni koji nisu sposobni da rade svoj posao, dok oni koji čekaju priliku da pokazu šta znaju- sjede u kućama. Znači, dobiju posao, osigurana im je egzistencija za život, a opet kada ih vidite, vidjet ćete samo namrštena lica i kako i dalje kukaju i prenose svoje lične frustracije na ostale ljude. A neko bi dao sve da može biti na tom radnom mjestu i pokazat ono sto je godinama učio i to sa dubokom zahvalnošću. 

Mi mladi smo spremni mijenjati svijet u kojem živimo. Zahvaljujući dr. Mirsadu Hadžikadiću, vratila nam se snaga i volja. Šta želimo da promijenimo? Tu su standard odgovori koji se prožimaju godinama: iskorijeniti korupciju nepotizam, stranačko zapošljavanje, ulaganje u obrazovanje, te pomoć onim koji traže pravdu i istinu. 

Naša poruka: PROBUDI SE NEŠTO SE DEŠAVA I TVOJA SUDBINA SE RJEŠAVA. Pozivamo mlade da uzmu hemijsku i budućnost u svoje ruke i da izadju na izbore, jer sada imamo za koga glasati!

Više informacija o pokretu Mladi žele Mir_sad