Hadžikadić preuzeo rješenje od Općinskog suda u Sarajevu!

Protestna šetnja "Dosta je bilo šutnje"

Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka

Platforma za progres je 30. maja 2020. godine održala mirnu protestnu šetnju "Dosta je bilo šutnje" nakon koje je MUP Kantona Sarajevo podnio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Mirsada Hadžikadića radi narušavanja javnog reda i mira.

Općinski sud u Sarajevu odbacio je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a u obrazloženju rješenja stoji da je okrivljeni imao svojstvo odgovornog lica tj. predsjednika Platforme za progres, a ne svojstvo fizičkog lica, pa samim tim nije ni mogao biti odgovoran za prekršaj koji mu se stavljao na teret.

Ponosni smo što je Platforma za progres tog 30.maja pokazala snagu, što je ukazivala na poštivanje mjera i na miran način zajedno sa građanima poručila vlastima ove države "Dosta je bilo šutnje".

Zahvaljujemo se policijskim službenicima koji su osiguravali glas nezadovoljstva građana i Općinskom sudu na odbacivanju zahtjeva.

Ovakva rješenja su nada da se glas naroda mora čuti glasnije nego ikada. 

Politički pokret Platforma za progres će nastaviti da vraća povjerenje u istinske mogućnosti demokratije u Bosni i Hercegovini na osnovu snage njenih principa: država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost.